Doosletters – Crystal Tower

De Crystal Tower is een kantoorgebouw in Amsterdam nabij station Sloterdijk. Met 95 meter behoort de kantoortoren tot de tien hoogste gebouwen van Amsterdam.

 

Ontwerp van de doosletters

In onze ontwerpstudio hebben wij de huisstijl en visie van de eigenaar van de Crystal Tower omgezet naar een digitale tekening. Op deze wijze wordt de gevelreclame visueel. We hebben hiervoor verschillende foto’s gebruik van de Crystal Tower, zodat de tekeningen een reëel beeld geven. Na overleg met de klant zijn we tot een definitief ontwerp gekomen. Er is gekozen voor de tekst “Crystal Tower” in doosletters.

 

Productie

Met de tekening gaan we aan de slag. Het aluminium wordt gefreesd en de letters worden door onze lasser in elkaar gelast. De contouren van de doosletter worden zichtbaar. De doosletters worden gepoedercoat in de gewenste RAL kleur.

Het ontwerp

Intekenen

De frames

Zagen

Lassen

Afwerken

Verlichting

De doosletters

Zonder logo

Bevestigen

's Avonds

 

Poedercoaten van de doosletters

Het poedercoaten gebeurt door de doosletters te voorzien van gemalen plastic deeltjes. De doosletters gaan in de oven waardoor de plastic deeltjes smelten tot een egale laag. De coating blijft niet zitten, hiervoor moet de letters elektrisch geladen zijn. Dit gebeurt door de letter te aarden, hierdoor  trekt de plastic laag aan als een magneet.  Doordat de laag er als ware ‘ingebrand’ wordt is deze sterker dan wanneer de kleur erop gespoten wordt.

In de doosletters wordt led gemonteerd. De voorzijde van de doosletter wordt voorzien van een acrylaat (kunststof) plaat die d.m.v. een aluminium rand aan de letter is bevestigd. De binnenzijde van de letters zijn wit gemoffeld voor een optimale lichtreflectie. De doosletters zijn klaar om gemonteerd te worden.

 

Montage

De doosletters zijn geplaatst tegen de gevel van het pand met behulp van een glazenwasserslift. Ze zijn gemonteerd aan de gevel d.m.v. van draadeinden en chemische ankers die geborgd zijn in de betonnen wand.

 

Kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag of kunnen we u adviseren over doosletters of andere vormen van lichtreclame? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.