Lichtpaneel – Filmtheater De Uitkijk

Al sinds jaar en dag kun je in het Filmtheater De Uitkijk, gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam, genieten van film en cultuur. Bij dit historische pand hoort een lichtbak in ouderwetse stijl, dat wil zeggen; met verwisselbare letters die men zelf handmatig kan aanpassen. De toepassing bleek redelijk uniek, want verlichte reclame op de grachten wordt vaak niet goedgekeurd door de gemeente Amsterdam.

Lichtbak met LED verlichting

Door filmtheater De Uitkijk is gekozen voor een enkelzijdige lichtbak, ook wel ‘bioscoopbak’. Het casco is gemaakt van aluminium, deze is voorzien van een inwendig verstevigingsframe. Gekozen is om het aluminium casco te poedercoaten in de kleur zwart. Het casco is aan de voorzijde is voorzien van een acrylaat plaat. Deze is voorzien van vijf acrylaat stroken waar de karakters ingeschoven kunnen worden.

De teksten kunnen naar wens worden aangebracht door geprinte plaatjes. De plaatjes zijn vervaardigd van glashelder acrylaat en zijn geprint en gefreesd. Voor het verlichten van de lichtbak is er gebruik gemaakt van LED-verlichting omdat deze energiezuinig zijn, meer duurzaam zijn en minder warm worden.

Meer over reclamepanelen?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag direct uw offerte aan.