Neon reclame ombouwen naar LED

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor duurzaam ondernemen. Verschillende bedrijven en organisaties hebben gekozen om hun neonverlichting te vervangen voor LED-verlichting. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar ook op het gebied van energiebesparing. Ziekenhuis het AMC is al overgestapt, wanneer kunnen we bij u langskomen?

Bespaar tot 85% energie met LED-verlichting

Een van de eerste lichtreclames werd gemaakt met neon verlichting. Neon geeft prachtig licht, maar verbruikt ook veel energie. Met grote reclame-uitingen zoals doosletters op een hoog gebouw, kan dit een flinke kostenpost worden. Gelukkig is er een energiebesparende en goedkopere variant gevonden op het gebied van verlichting; de LED reclame. Een reclamebord met LED bespaard tot wel 85% energie in verhouding met een reclamebord met neon.

Om het energieverschil te laten zien tussen neon verlichting en LED-verlichting hebben wij hieronder een korte berekening gemaakt.

Het wattage van neon: 8.200 watt
Het wattage van LED: 1.200 watt

Dat ziet er grafisch het volgende uit:

  • Verbruik neon verlichting: 8.200 watt 100% 100%
  • Verbruik LED-verlichting: 1.200 watt 15% 15%

Per uur scheelt het 7 kWh  (8.200 – 1.200 watt) aan energie.

Volgens de Consumentenbond zijn de kosten per verbruikte kWh rond de 23 cent (incl. btw). Als we er vanuit gaan dat reclame gemiddeld 10 uur ‘aan’ staat, komen we uit op de volgende berekening:

Een besparing van 7 kWh x € 0,23 = € 1,61 per uur.
10 uur x € 1,61 = € 16,10 per dag, wat uitkomt op een besparing van € 5.876,50 op jaarbasis.

LED-verlichting is zowel duurzaam als financieel verantwoord.

Led Reclame, AMC lichtreclame

Waarom FriJo?

Omdat uw reclame onze reclame is en wij daarom de reclame aanbrengen en professioneel onderhouden.

Wij zijn altijd opzoek naar trends, nieuwe mogelijkheden en de meest sterke oplossingen voor ieder budget. 

Vragen?

Heeft u vragen over reclame met LED of neon verlichting? Bel of mail ons en wij geven zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag!

Geïnteresseerd in LED reclame?

Bent u geïnteresseerd of wilt u eerst meer informatie over LED verlichting? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.