Amsterdam Noord is volop in ontwikkeling. Vooral creatieve bedrijven vestigen zich de laatste jaren aan de NDSM werf. Zo zijn er veel grafische bedrijven, reclame bureaus, architecten en niet de vergeten MTV en Red Bull die hun plek hebben gevonden in Amsterdam Noord.

Deze ontwikkeling en bedrijvigheid maakt het stadsdeel steeds aantrekkelijker voor jonge creatieve professionals. Uiteraard zijn er steeds meer horeca gelegenheden die hier handig op inspringen. Wat te denken van Loetje aan het IJ, die zich vorig jaar gevestigd heeft in het Hiswa pand. The New York Times schreef onlangs een uitgebreid artikel waarin het Amsterdam Noord omschrijft als een broedplaats voor ‘hipsters’ en is daarmee vooral erg cool.

Het NDSM werf kan zich ook nu weer verheugen op een nieuwe aanwinst. Brooklyn Hotel opende onlangs haar deuren.

Brooklyn Hotel

De naam Brooklyn Hotel is bewust gekozen. Het hotel ziet de overeenkomsten met dit bruisende deel van The Big Apple. “Brooklyn is een wijk aan de overkant van het water waar een heel nieuwe dynamiek ontstaat, dat geldt ook voor NDSM. Dat rauwe, industriële mixt met het moderne wonen en werken.

Brooklyn Hotel heeft ervoor gekozen om het pand met diverse lichtreclames te sieren. Er zijn twee grote reclame teksten aangebracht op de bovenste verdieping. Deze doosletterteksten zijn 100cm hoog en hebben een breedte van 14 meter. Bij de ingang is gekozen voor een kleine tekst van acrylaat met ingegoten led. De uitstraling wordt voornamelijk bepaald door het lettertype en de licht kleur (warm wit) van de reclames.

FriJo lichtreklame

FriJo lichtreklame is sinds 1997 gevestigd in Amsterdam Noord. Gestart in 1960 in hartje Jordaan groeide FriJo lichtreclame uit tot het bedrijf wat het vandaag de dag is.

Wij van FriJo lichtreklame zijn blij dat we betrokken zijn bij de bouw van het prachtige pand van het Brooklyn Hotel. Hierdoor hebben wij ons steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de NDSM werf.