De UVA opent binnenkort haar deuren van een nieuw cultureel studenten centrum. Deze stadscampus voor de gammafaculteiten van de universiteit van Amsterdam bevindt zich midden in de binnenstad van Amsterdam, in een voormalige diamantslijperij.

In samenwerking met architect Joost Glissenaar hebben wij opdracht van de UVA gekregen om de lichtreclames en gevelbelettering te verzorgen.

Er is gekozen om hier de tekst CREA in een doosletter met inwendige led verlichting te plaatsen. De doosletter (profiel 4) is een aluminium letter met aluminium lichtvangrand en acrylaat voorspiegel.  De tekst wordt verticaal tegen de gevel op de binnenplaats van de campus geplaatst en is 142cm hoog met een totale tekst lengte van 379,5cm.

De dubbelzijdige lichtbak is vervaardigd van een acrylaat casco, voorzien van inwendig verstevigingsframe. De acrylaat platen worden in verstek gezaagd en d.m.v. een lijmverbinding geassembleerd. Hierdoor ontstaat er een naadloze kap (dit geeft een chique uitstraling, omdat er geen aluminium randen zichtbaar zijn). Het acrylaat wordt voorzien van een mat zwarte hoogwaardige vinylfolie waar vervolgens de teksten worden uitgespaard.

Ook de dubbelzijdige lichtreclame wordt voorzien van led verlichting met oog op de duurzaamheid.

Wij zijn verheugd deze mooie opdracht te mogen uitvoeren en bedanken Joost Glissenaar en de UVA voor de opdracht.

Gevelreclame UVA